El Compex Box Challenge ja és una de les competicions de CrossFit per equips de referència a Espanya, i que a més de comptar amb bons equips d’arreu de Catalunya i d’Espanya, també hi van participar alguns equips molts bons d’Europa. L’edició de 2017 va tenir lloc el passat cap de setmana, el 21 i 22 d’octubre, al poliesportiu de la Mar Bella de Barcelona.

D’entre la setantena d’equips participants a la segona edició del Compex Box Challenge, n’hi havia quatre formats per companys del Box. En la categoria RX, Batalla Team va quedar en 12a posició; The Bastards, en 47a, i SJD Team, en 59è lloc. Els SJD Vintage Team van participar en la categoria de Masters, acabant en 5a posició.

crossfit sjd compex equip

Gairebé tots ells ja tenien experiència en competicions de CrossFit, però tot i així quan és en equip sempre juga un paper molt important l’estratègia, així que cada WOD calia pensar-lo molt bé abans d’enfrontar-s’hi. A més a més, a cada prova calia triar quins tres atletes la farien i quin descansaria.

Menció especial per a les noies, que com que la majoria d’equips només tenien una integrant femenina, es veien obligades a fer tots els WOD’s per garantir que l’equip fos mixt en cada WOD. Unes veritables campiones totes aquelles que es van enfrontar a les sis proves!

Destacar també l’esforç dels masters en general, i en especial del nostre equip SJD Vintage Team, que es van enfrontar a exactament les mateixes proves que la resta d’equips, sense cap adaptació, i a més a més, en el seu cas van estar lluitant pel podi fins al cinquè WOD al mar on se’ls hi va escapar. Justament en aquest WOD va ser on la família d’SJD vam viure un dels moments més excitants de la competició, quan el Batalla Team va guanyar el Heat arribant a meta amb molta distància sobre la resta i permetent-los així també quedar els primers classificats en aquest WOD.

Contents també de veure els nostres coaches Gerard Carrascal i Xavi Castellarnau participant junts en un dels equips i canviant així per unes hores la faceta d’entrenador per la d’atletes.

crossfit sjd compex batalla

crossfit sjd compex bastards

crossfit sjd compex sjd team

crossfit sjd compex vintage

WODs molt variats… i amb platja!

Des de pujades a la corda, Wall Balls i Hang Power Clean fins al triple Fran, passant per un WOD aquàtic a la platja de la Mar Bella amb taules de salvament incloses. Els atletes van haver de suar i, sobretot, coordinar-se en certs exercicis i escollir una bona estratègia, ja que aquest punt era el que sovint marcava la diferència en els resultats.

Els participants de CrossFit SJD asseguren que van gaudir de la competició i del bon ambient durant tot el cap de setmana. L’adrenalina és tanta que segur que alguns d’ells ja pensen en la propera competició 😉

A la pàgina de Facebook del Compex Box Challenge hi podeu trobar fotos i vídeos del cap de setmana, així com els diferents WODs.

The Unit s’emporta el títol

The Unit, l’equip que va estar a punt de classificar-se pels Reebok CrossFit Games, la major competició d’aquest esport a nivell mundial, va tornar a demostrar el seu alt nivell i, tot i que hi havia dos integrants nous, la bona forma física del grup es va imposar sobre la resta. Dissabte van guanyar els quatre WOD’s que hi va haver i no va ser fins diumenge en el WOD aquàtic que van deixar-se alguns punts.

La segona i tercera posició del podi la van ocupar, respectivament, l’equip italià i el suís de Compex, on hi havia algun atleta d’elit que havia estat als Regionals en les passades edicions.

A la categoria Màster, de més de 40 anys, els guanyadors van ser Union Máster Team, seguits de Conexión Mallorca i El Batallón Sagrado de Tebas.

Felicitar a l’organització i jutges per la gran feinada feta, a tots els equips participants pel bon ambient que hi va haver i sobretot, als quatre equips de CrossFit SJD per l’esforç i l’entusiasme que van posar a cada WOD, sou molts grans!