La major competició de CrossFit a nivell mundial, els CrossFit Games, acaba de publicar les dates de les diferents proves de 2018. Com cada any, no sabem quines sorpreses té preparades l’home que hi ha darrere els Games, Dave Castro, però de ben segur que no ens deixarà indiferents, ni als atletes ni als espectadors.

Per començar, els Open Games

A molts atletes el que més els interessa és la primera fase: els Open. Es tracta d’una competició online en la que hi pot participar qualsevol persona major de 14 anys (la inscripció val 20€). Aquests classificatoris es reparteixen en cinc setmanes, començant, com és habitual, l’última setmana de febrer.

Aquells atletes que aspirin a arribar als Regionals hauran de gravar els WOD’s en vídeo per verificar els resultats, però qualsevol crossfitter pot posar a prova el seu nivell i, si cal, adaptar les proves.

Les dates són les següents:

  • 18.1 – 22-26 de febrer
  • 18.2 – 1-5 de març
  • 18.3 – 8-12 de març
  • 18.4 – 15-19 de març
  • 18.5 – 22-26 de març

Els millors de cada regió

Els primers classificats de cada categoria a cada regió passen a disputar els Regionals o els Online Qualifier en el cas dels Masters i Teens (adolescents).

Els millors atletes de la fase Open de cada categoria de cada regió disputaran aquesta competició presencial, individual i per equips (4 persones aquest any enlloc de 6). Enguany, hi ha hagut canvis importants pel que fa a la distribució de les regions i un d’ells és la divisió en dos de la zona Meridian, on s’inclou Espanya.

La primera és la purament europea i es divideix en una zona centre i una nord. La segona regió manté el nom de Meridian i també inclou dues subregions: d’una banda, Àfrica i Orient Mitjà i, d’altra banda, el sud d’Europa (Andorra, Suïssa, Xipre, Espanya, França, Guernsey, Gibraltar, Itàlia, Jersey, Mònaco, Malta, Montenegro, Portugal, San Marino, Turquia i el Vaticà).

La regió europea podrà enviar cinc atletes als Games i la Meridian, quatre. Amb això, els espanyols en principi tindran més possibilitats de classificar-se tant pels Regionals com pels Games. S’ha confirmat que un any més, la seu dels nous Meridian Regionals serà a Madrid.

Les dates són les següents, en funció de cada zona:

  • 18-20 de maig
  • 25-27 de maig
  • 1-3 de juny (aquesta setmana es disputaran els Meridian Regionals a Madrid)

Mapa con las nuevas regiones

Els CrossFit Games per buscar “The Fittest on Earth”

Per segon any consecutiu, els Games tindran lloc a l’Alliant Energy Center de Madison (Wisconsin, EUA), de l’1 al 5 d’agost.

Si en voleu més informació, podeu consultar el web oficial de CrossFit Games.