Que el Crossfit i el que actualment anomenem “Running” són modes molt beneficioses per a la nostra salut i el nostre organisme és una realitat avui en dia que cada vegada es coneix més. Si a més a més, els poses tots dos junts dins d’una bossa i proves de combinar-los, et donaran de resultat les curses d’obstacles , cada vegada més populars en els darrers anys.

Així és com diversos membres del nostre box van decidir apuntar-se a la cursa Xletix 2017, segona vegada organitzada a Catalunya.

“Ens agrada el crossfit, córrer i sobretot el bon rotllo i divertir-nos fent pinya.”18471957_10212550953955536_1803293309_o

Ens vam apuntar a la cursa “M” amb una distància d’uns 13 quilòmetres i 20 obstacles de tot tipus (anar a través de diversos pous de fang, escalada per diverses parets, saltar a illes mòbils en un estany natural, capbussar-nos en gel, tobogans enormes o fer el Tarzán penjats d’una corda…això sí, aigua i fang continu). Obstacles de tot tipus on el que més importa és l’ajuda que ens podem donar, el treball i col·laboració mútua en equip, obstacles que si no superes amb l’ajuda dels altres, és ben probable que no avancis sense penalització.

Vam arribar a Oller del Mas, lloc on es va celebrar la cursa i la situació no podia ser millor: Montserrat al fons feia que l’ambient fos màgic, una masia amb les seves vinyes a un dels costats, molt rural , el bosc i el camp a l’altre…

Amb una mica de fred al matí i els ulls encara mig tancats de la son que teníem…la gent arribava i omplia el lloc d’energia i l’atmosfera de cants, crits i ganes de passar-ho molt bé; un cafè per escalfar aquests organismes i a l’atac tots junts!

La nostra sortida era a les 10:30, vam començar 15 minuts abans amb un breu escalfament i tot junts al so “d’un equip, un objectiu!” van donar el tret de sortida.

L’ambient durant la cursa era excel·lent i impecable. Es podia escoltar com tothom s’encoratjava mútuament i fins i tot entre desconeguts doncs… un ambient molt semblant als nostres dies entrenant al box, tots ens animem a continuar cap endavant i donar el millor esforç d’un mateix; fins i tot es noten els ànims i l’energia positiva que porta la gent quan algú es veu limitat per superar algun dels obstacles que se’t presenten i per tant, abans de fer uns burpees com a càstig, la gent t’anima , t’ajuda i et dóna suport.

18452355_10212550953635528_2121851773_o

La cursa en sí, tot i ser de 13 quilòmetres, no requereix una forma cardiovascular tan gran com si fossin quilòmetres purs i durs, ja que amb les pauses dels obstacles tens temps per oxigenar-te bé i descansar una mica.

Això sí, requereix una força física que per sort amb el treball que fem a Crossfit SJD tenim!!

Amb tot això i sabent que vas a una activitat on semblarà que has estat a la guerra, ja que t’ompliràs amb fang fins a les celles i arribaràs a la meta amb més d’un blau i ferida…. ho tens tot preparat per passar-ho en gran. És una experiència molt recomanable des d’aquell a qui li agrada córrer amb la més puresa tradició, fins a aquell a qui li donen ganes de plorar quan veu a la pissarra del box la paraula “run”.

Donar un gir de 180 graus al córrer, afegint obstacles, li dona una visió molt diferent a les curses que tenim tradicionalment que, a vegades, poden ser fins i tot repetitives o avorrides. A més, si es necessita ajuda externa per superar els reptes que es plantegen durant tots els quilòmetres, aquests 180 graus de canvi, al seu torn, fan més interessant la cursa en sí.

Animeu-vos a la següent, quan més siguem, més riurem i el treball fet segur que serà de més qualitat.

UN OBJECTIU, UN EQUIP

18157597_10212392361550825_7322112344581747288_n