Del 3 al 6 d’agost tenim una cita amb el CrossFit: se celebren els Games. Es tracta de la major competició a nivell mundial d’aquest esport, que té lloc cada any a principis d’agost. Un total de 40 atletes d’arreu del món lluitaran per ser “The fittest on Earth”, un títol que actualment regenten Matthew Frasier en la categoria masculina i Katrin Tanja Davidsdóttir en la femenina.

Ja han fet deu edicions anuals dels jocs, els quals estan organitzats per CrossFit Inc i Reebok. Els atletes, que han d’estar preparats per superar qualsevol prova física, coneixen els WODs només alguns dies o fins i tot hores abans de la competició, que sempre inclou alguna sorpresa. Els que han arribat fins aquí són els millors de les dues fases prèvies: els Open, en els que hi participen atletes de tot el món, i els Regionals, on competeixen, per zones, els primers classificats.

Sabem que el CrossFit està en auge, però les xifres de l’evolució de la competició són impressionants…

Captura de pantalla 2017-07-25 a les 18.39.54

Captura de pantalla 2017-07-25 a les 18.40.15

Infografia: Garage Gym Builder

 

En aquesta edició dels Games hi participen dos espanyols. Un d’ells és Gabi Castro, un jove sevillà de 16 anys que competirà a la categoria Teens. L’altre és Paco Bravo, de Màlaga, que participarà en una nova categoria de Masters 35-39 anys.

Les proves es podran seguir pel canal de Youtube oficial de CrossFit. Us els perdreu?